گرافیک شاخهای از هنر است. یک طراح گرافیک یا همان گرافیست باید بتواند با به کارگیری اصول هنری و خلاقیت خود تصویر خلق کند. اثری که خلق میشود در کنار ابعاد زیبایی شناختی باید حاوی پیامی نیز باشد. برای آنکه افراد بتوانند به یک طراح گرافیک تبدیل شوند، باید مهارتهایی را فراگیرند.

رنگ شناسی
دنیای رنگها در ظاهر آنها خلاصه نمیشود. رنگها معانی مختلفی را به بینندهی خود القا میکنند. این معانی و مفاهیم در علوم مختلف مطالعه شده است. آنچه افراد در مسیر گرافیست شدن به آن نیاز دارند مطالعهی رنگها از دیدگاه روانشناسی و همچنین هنری است. انتخاب رنگ در هر اثر بسته به کاربرد آن حائز اهمیت است.
طراحی
تسلط بر طراحی اشکال و المانهای مختلف از مهارتهای پایهای است که از هر گرافیست انتظار میرود. طراحان گرافیک باید بتوانند براساس نیاز از طراحی و نقاشی در آثار خود استفاده کنند. توضیح در مورد این بخش اگرچه کوتاه است، یادگیری آن نیاز به وقت کافی و پشتکار بسیار دارد.
تایپوگرافی
به چینش حروف در کنارهم برای رساندن پیام و ایجاد زیبایی بصری در کلمات و نوشتهها، تایپوگرافی گفته میشود. در آثاری که از تایپوگرافی در آنها استفاده شده است لزوماً حروف با یکبار دیدن قابل تشخیص نیستند و درک آن نیاز به تعمق بیشتر دارد. چنین طراحیهایی انتزاعی نام دارند. لوگوها میتوانند در این دسته قرار بگیرند. تصویر زیر یک نمونه از تایپوگرافیهای حرفهای است.
کار با تصاویر
گاهی ممکن است نیاز به تلفیق چند تصویر باهم یا ایجاد تغییر بر روی یک تصویر باشد. شناخت تصاویر و توانایی کار با آنها از مهارتهای مهم در طراحی گرافیک است.
نرمافزارهای گرافیکی
امروزه دنیا، دنیای دیجیتال است. به همین دلیل لازم است طراحان گرافیک با ابزارهای دیجیتال حرفهی خود آشنا شوند. این ابزارهای نرمافزارهایی هستند که به منظور همین کار طراحی شدهاند. نرمافزارهایی مانند Adobe Photoshop و Adobe Illustrator، Corel Draw، 3Ds Max و … . این ابزارها در کنار آنکه به کار سرعت میبخشند، امکانات بیشتری مانند طراحی سه بعدی، دسترسی به طیف گستردهتر رنگها و دقت بیشتر را در اختیار گرافیست قرار میدهند.
انتخاب زیرشاخه
آنچه گفتیم مهارتهای کلی لازم برای ورود به هنر گرافیک بود. اما بسته به شاخهای از گرافیک که وارد آن می-شوید، مهارتهای تخصصیتری نیز باید بیاموزید.
- چنانچه به طراحی گرافیکی بازیها، انیمیشنها و جلوههای ویژه علاقهمند هستید، زیرشاخههای بسیاری پیش روی شما است. اگر به تیتراژ پایانی انیمیشنها و فیلمها در دهههای اخیر توجه کرده باشید و یا اسامی تیمهای بازیساز را دیده باشید، متوجه شدهاید که تیم گرافیک به بخشهای مختلفی تقسیم شدهاست. بخش طراحی کاراکترهای انسانی، بخش طراحی کاراکترهای حیوانی، بخش طراحی گرافیک آب و دریا، سازهها و … .
- شاخهی بعدی طراحی گرافیکی بنرهای تبلیغاتی و لوگوها است. در این شاخه شما نیاز به دانش بازاریابی و روانشناسی نیز دارید، چراکه هدفتان کمک به جذب مشتری است.
- طراحان گرافیک در مراحل ابتدایی طراحی وبسایت نیز نقش مهمی دارند. این مورد نیاز به دانش اندکی از چگونگی شکلگیری وبسایتها و دانش خوبی در رابطه با تجربهی کاربری دارد.
شما ممکن است بخواهید در راستای حرفهی خود گرافیک را فرابگیرید. برای مثال کسانی که در رشتهی معماری فعالیت میکنند نیاز بسیاری به طراحی گرافیکی دارند. همچنین کسانی که در رشتهی مرمت ابنیه کار میکنند. بنابراین میتوان گفت که بسته به حیطهی فعالیت، مهارتهای مختلف به کارتان میآید که برآیندی از مهارتهای تخصصی شاخههای گرافیک است.
همانطور که یادگرفتیم حوزههای طراحی گرافیک متفاوت است. برای آنکه یک طراح ماهر شوید روی یک حوزه تمرکز کنید. چراکه اگرچه همهی اینها گرافیک نامدارند، اما تفاوت بسیاری بینشان است.
بهترین راه برای طراح گرافیک شدن، تعلیم دیدن زیر نظر استادی ماهر است. برای شروع اما بهتر است با مطالعه مقداری دانش در این زمینه کسب کنید و سپس برای یادگیری درسهای تخصصیتر اقدام کنید. کتابهایی نظیر: هنر رنگ اثر یوهانس ایتن و طراحی گرافیک چیست اثر کوئنتین نیوآرک.